Sayfalar

11 Ocak 2013 Cuma

Haftasonu neşesi: Ernesto Neto


Brezilyalı çağdaş sanatçı Ernesto Neto, "soyut minimalizmin ötesinde" yerleştirmeleriyle tanınıyor. 1988 yılında ilk solo sergisini yapmış olan sanatçının eserleri büyük espasları kaplayan, yumuşak, biyomorfik ve heykelimsi yerleştirmelerden oluşuyor, ki ziyaretçiler bu yerleştirmelere dokunabiliyorlar, içinde yürüyebiliyorlar, içinden geçebiliyorlar. Sanatçının kullandığı materyal, beyaz lastikimsi saydam bir tekstil. Çoğu zaman içini köpükle dolduruyor, bazen de aromatik baharatlar kullanıyor. 

Leviathan Thot

Leviathen Thot
Bugüne kadar birçok önemli uluslararası sergide yer alan sanatçı, 2001 Venedik Bienalinde ülkesini temsil etti. 2006 yılında Paris'teki Pantheon'da Leviathan Thot isimli yerleştirmesi çok konuşuldu. 2009 yılında New York'da Park Avenue Armory'da Anthropodino isimli eseriyle yer aldı. 2010 yılında ise Londra'da  Hayward Galeride 'Edges of the World' isimli eserini sergiledi. 

Anthropodino

Anthropodino

Hala Rio'da yaşamakta olan sanatçı, zihnimizin nesneliğinin dışında hepimizin ortak hissettiği ve bildiği şeyler olduğunu, aşk, tensellik, cinsellik gibi, ve eserlerinde herkesin bu ortak hislerini harekete geçirmeyi hedefleyen ambiyanslar yaratmaya çalıştığını söylüyor. Nasıl? Eşsiz değil mi? Ben bu fotoğraflara bakmaya doyamıyorum, paylaşmak istedim. :)

Edges of the World



Humanoids

Our Mist into the Myth


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder